Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че лидерът на групировката Ислямска

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че лидерът на групировката Ислямска
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Лидерът на "Ислямска държава" е мъртъв

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че лидерът на групировката " Ислямска страна " (ИД) Абу Бакр ал Багдади е бил погубен при интервенция на американски специфични елементи в Сирия.  " Багдади умря като куче ", разгласи Тръмп в Белия дом. Ал Багдади бил нападнат в жилищен комплекс, побягнал с три от децата си и се самовзривил с носения от него колан с експлозиви, до момента в който бил преследван в тунел без излаз в скривалището си в северозападната сирийска провинция Идлиб. Две от съпругите на Ал Багдади също били с него и децата, те носели колани с експлозиви, само че не съумели да ги детонират. 15 минути след гърмежите на мястото бил изработен ДНК-тест, който удостоверил, че водачът на ИД е мъртъв. Нито един американски боец не е потърпевш при интервенцията, която била подготвяна от няколко седмици. 2-3 пъти интервенцията по залавянето на Ал Багдади била отлагана, сподели Тръмп. Много от сподвижниците на Ал Багдади починали при интервенцията, при която са избавени 11 деца, предадени на грижите на трета страна.

" Това бе велика нощ за САЩ и за света. Съединени американски щати изправиха терорист номер едно в света пред правораздаването ", съобщи Тръмп. Президентът на Съединени американски щати е следил спецоперацията с министри и висши военни от ситуационната зала в Белия дом.  " Беше като на кино ", сподели Тръмп и предложи видеозаписът да бъде изработен обществено притежание, с цел да бъдат разубедени почитателите на Ал Багдади. Тръмп благодари на Русия, Турция, Сирия, Ирак и кюрдите за помощта. Русия е оказала помощ при интервенцията, макар че не е знаела каква е нейната цел, означи той.

Командващият Сирийските демократични сили Мазлум Абди разяснява, че през изтеклите 5 месеца се е провеждала разследваща активност на територията на страната, с което удостовери присъединяване на сирийските кюрди в интервенцията против Ал Багдади. Високопоставен източник в разследващата работа на Ирак удостовери информацията, че водачът на Ислямска страна Абу Бакр ал Багдади е премахнат, оповестява организация ИНА.

ВЪПРОСИ

Руското военно министерство обаче сложи под въпрос интервенцията на американските сили против Ал Багдади, чието очистване Тръмп бе определил като собствен приоритет. Руските военни нямат достоверна информация за акцията на американските специфични сили в провинция Идлиб, съобщи в декларация представителят на съветското Министерство на защитата ген.Игор Конашенков. " Нарастващият брой директни участници и страни, за които се твърди, че са взели участие в " интервенцията ", като всеки дава взаимно изключващи се елементи, повдига основателни въпроси и подозрения за съществуването и и за триумфа й ”, цитира декларацията Си Ен Ен. Русия има огромна военна база в Латакия, Сирия. Ген.Конашенков обаче акцентира, че съветските военни не са записали американски военновъздушни удари в региона. През последните години няколко пъти бе популяризирана информация за гибелта на Ал Багдади, само че тя не бе потвърждавана.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР